Merlijn Theater speelt zonder subsidies, voor jong en oud

25-03-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De Stadsgehoorzaal staat al een tijdje in het middelpunt van de belangstelling. Je zou bijna vergeten dat er op cultureel gebied nog meer te doen is in Vlaardingen, ook zonder subsidies. Zo staat er aan de Korhoenlaan 7 een klein maar alleraardigst theater waar regelmatig bijzondere dingen gebeuren.

Directeur Jo Creemers is er al zo’n tweeëneenhalf jaar bezig met het programmeren van evenementen als wereldmuziek maar ook eigen producties nemen een belangrijke plek in. Zo is er aanstaande zondag 29  maart om twee uur ’s middags een voorstelling speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar: Professor Van Wampel en de Nikser(s). Ouders zijn natuurlijk ook welkom !

,,Ik maak kinder, locatie en straattheater op maat’’, aldus Jo Creemers. ,,Dat kan op bestelling, als er rond een thema gewerkt moet worden maar ik neem zelf ook het initiatief om eigen voorstellingen te schrijven, te produceren en op de planken te brengen. Met mijn mensen van het Merlijn Theter mochten we zo al optreden bij de onthulling van de met mozaïek ingelegde banken bij Het Hof en ook afgelopen jaar bij het vrijwilligersontbijt. Het Merlijn theater, onze thuisbasis is een voormalig kerkgebouw waar we alle faciliteiten hebben om toneel op de planken te brengen maar muziekfestivals zijn ook regelmatig terugkerende evenementen. Afgelopen november traden in verschillende weekends Klezmer gezelschappen op, heerlijke muziek met invloeden uit de Balkan. Het is een klein theater, maar knus en het maakt dat je vaak nog meer beleving ervaart van wat er op het podium gedaan wordt: je zit er nooit ver vanaf !’’

Nieuwsgierig geworden? Het Merlijn Theater staat tegenover de MAVO VOS en je moet even goed kijken, want er ligt een aardige groenstrook voor. In de voorstelling van aanstaande zondag, Professor Van Wampel en de Nikser(s), wordt een nieuwe uitvinding van de professor gedemonstreerd. Hij is hier heel trots op, maar is dat wel terecht ? Wie zit nu echt hier op te wachten ? En wie zijn die Niksers ? Wat komen ze doen ?

Spelers van de voorstelling zijn Marjolein Eigenraam, Martin Fokkema en Jo Creemers. De entree is € 5,50 per persoon, maar bij vooraf reserveren slechts €4,25. In totaal duurt de voorstelling zo’n 45 minuten. Meer informatie kun je hier vinden.

                    Gerelateerd