Mees Thomas is een multi-talent !

05-05-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Tekenen, fotograferen, het maken van muziekvideo’s, korte films en documentaires, historisch onderzoek doen en ook nog met grote regelmaat voor de klas staan. Het is maar een kleine greep uit de creatieve activiteiten die de 29 jarige Thomas Hiensch en zijn broer Henk ondernemen als eigenaars van Hienschkunst . De schrijversaspiraties van Thomas hebben ook nog eens geleid tot de uitgave van zijn inmiddels tweede kinderboek uit een reeks over de muisjes Peper en Zout. Hierin combineert hij zijn liefde en talent voor schrijven en tekenen met zijn passie voor zijn werk als leraar in het basisonderwijs.

Thomas Hiensch, voor zijn leerlingen meester Thomas, heeft creativiteit in ruime mate in zijn genen. Al sinds zijn vroegste jeugd tekent en schrijft hij. In de loop der jaren heeft zijn interesse zich uitgebreid tot fotografie, film, genealogie, historisch onderzoek en andere kunstzinnige projecten. “Hienschkunst” is in 2009 gestart: een website voor de creatieve diensten van de broers Thomas en Henk Hiensch.

,,Ik heb een verteldrang en bij elk verhaal dat ik wil vertellen zoek ik steeds weer een medium’’, aldus Thomas. ,,Zo ontdekte ik dat er geen boeken waren over verkleden, iets wat kinderen heel leuk vinden, en ben ik er dus een boekje over gaan schrijven. Dit werd de eerste uit de serie over de muisjes Peper en Zout: “Peper en Zout en het verkleedpartijtje”. Die heb ik nog in eigen beheer uitgegeven, maar voor het tweede boekje was er belangstelling van uitgeverij Free Musketeers en die hebben het uitgebracht via hun dochteruitgeverij Literoza’’.

Samen met broer Henk maakt Thomas films, korte en langere. Aan het Vlaardings Filmfestival doen de broers mee vanaf 2013. Is er ambitie om beroemd te worden als filmmakers ? ,,Ik denk niet in termen van beroemd’’, lacht Thomas. ,,Ik wil gewoon alle verhalen vertellen die ik in me heb en waar dat toe leidt zie ik wel. Er zijn nog veel plannen, waaronder het uitgeven van een roman. Ik heb die feitelijk al in 2011 geschreven, maar er moeten nog wat ‘gaten’ opgevuld worden. Voor het eerstvolgende Vlaardings Filmfestival zijn we ook al bezig, daarin willen we onszelf met iedere volgende film verbeteren’’, besluit hij.

Meer weten over Thomas Hiensch en zijn broer Henk ? Surf dan naar hier  of naar hier . Het boekje “Peper en Zout gaan naar het bos” van Thomas is voor € 12,50 te verkrijgen bij de boekhandel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date