Meepraten over ideeën voor Vlaardingen

14-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 20 september organiseert de gemeente een bijeenkomst over de Stadsagenda Vlaardingen. De avond is voor alle Vlaardingers. Het is doel is om elkaar te stimuleren om met de ideeën voor Vlaardingen verder te gaan en om iedereen te bedanken die zich heeft ingezet voor de Stadsagenda.

De avond is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop om 19.30 uur) op het stadhuis aan de Markt. Burgemeester Bert Blase kijkt samen met de aanwezigen terug op de campagne De Burger Meester. Ook blikt hij vooruit op hoe de Vlaardingers verder aan de slag kunnen gaan met de Stadsagenda en hoe we de Vlaardingse ideeënkracht kunnen blijven stimuleren.

 

Stadsmaken

Als tweede spreker houdt Egbert Fransen, directeur van de innovatieve broedplaats Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, een inspirerend verhaal over ‘Stadsmaken’. Egbert Fransen vertelt over zijn inzichten en ervaringen die leiden tot een creatieve en originele aanpak van complexe stadsvraagstukken. Ook enkele indieners van ideeën zijn aanwezig om hun idee toe te lichten, zoals het Vlaardings Energie Collectief, het Team Klavertje Vier (voorstander van een Actieplan Natuur Vlaardingen), het Stadslab en het groepje Hoogstraat-vernieuwers met hun ideeën over ‘Hoogstraat als Vrijst(r)aat’. Ze lichten in de wandelgangen hun ideeën toe en gaan erover in gesprek.

 

Caravan ‘Samen maken we de stad’

De caravan die tijdens de campagne De Burger Meester fungeerde als mobiele ontmoetingsplek, staat op de binnenplaats van het stadhuis. Wijk- en buitenruimtecoördinatoren vertellen hier over de mogelijkheden om initiatieven van inwoners te ondersteunen.

 

Stadsagenda al in huis?

De Stadsagenda Vlaardingen is van en voor Vlaardingers. Alle ruim 300 ideeën uit de campagne De Burger Meester staan in het boekje. De rode draad in de ruim 300 ideeën leidde tot 15 thema’s. Elk thema is aangevuld met de Vlaardingse visie, trends en ontwikkelingen. Burgemeester Bert Blase: “Het is een palet aan inspirerende bouwstenen geworden, dankzij de vele mensen die hebben meegedacht over de toekomst van Vlaardingen.” Het boekje lijkt veel op een echte agenda, met maandkalenders, notitiepagina's, wijze spreuken, mooie foto's, 'to do' lijstjes en een ringbandje.

De Stadsagenda is gratis af te halen aan de balie van het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6 of bij de vestigingen Centrum en Holy van Bibliotheek Vlaardingen. De Stadsagenda is ook te downloaden en/of digitaal door te bladeren op deburgermeester.nu . Wie naar de bijeenkomst komt op 20 september kan vanzelfsprekend ook dan een Stadsagenda Vlaardingen meenemen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date