Medewerkers weer welkom bij Omroep Vlaardingen

13-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Medewerkers van Omroep Vlaardingen  die hun werkzaamheden onlangs hebben neergelegd zijn er weer welkom. Dat geldt ook voor hen die eerder van de voorzitter van het bestuur, Vincent Kevenaar, een brief kregen waarin hen 'ontslag' was aangezegd. Veel medewerkers waren gestopt omdat geen vertrouwen meer was in de voorzitter, enkele bestuursleden en sommige andere collega's.

Dat is het resultaat van de bestuurswissel die gisteravond plaatsvond bij de omroep. De laatst resterende bestuursleden, waaronder Kevenaar, zijn opgevolgd door twee nieuwe; John Knieriem heeft de voorzittersrol op zich genomen en wordt daarbij ondersteund door Margriet Kleijn als vicevoorzitter. Beide zullen op zoek gaan naar de invulling van overige bestuurszetel(s) en ervoor te zorgen dat Omroep Vlaardingen een goede doorstart kan maken.

Zowel Knieriem als Kleijn hebben een carrière (gehad) bij de Omroep. John Knieriem was van 1985-1995 programmamaker en presentator, en ook enige tijd bestuurslid. Daarnaast heeft hij zowel professioneel als bij maatschappelijke organisaties de nodige bestuurservaring. Margriet Kleijn heeft ervaring in onder meer management ondersteunende functies en presenteert al enige jaren enkele malen per week het actualiteitenprogramma Vlaardingen Vandaag.

Dat Knieriem en Kleijn 'geleerd' hebben van de afgelopen periode waarin er veel onrust was bij de omroep blijkt wel uit de verklaring die ze hebben uitgegeven: ,,Het nieuwe bestuur streeft ernaar om oude fouten te vermijden en het goede te versterken bij een omroep waarin een collegiale, open en prettige sfeer heerst en de medewerkers respectvol met elkaar omgaan''.

Het standpunt van het nieuwe bestuur is dat diegenen die nu geen werkzaamheden meer verrichten voor de omroep, (door opschorting, opzegging, of opzegging door het vorige bestuur) welkom zijn om zich weer aan te melden. Hierna volgt een uitnodiging voor een gesprek. Het spreekt vanzelf dat de uitnodiging om een gesprek te hebben met het nieuwe bestuur, ook geldt voor diegenen die zijn doorgegaan met hun werkzaamheden voor de omroep. Tevens zal het bestuur binnenkort een datum plannen voor een medewerkersbijeenkomst.

De insteek is om alle programma's zo snel mogelijk weer in de lucht te hebben. Na de zomer wordt bezien op welke wijze de programmering wordt voortgezet.

  Gerelateerd