Maxima zoekt onderdak

04-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Maxima is een koninklijke dame van 12 jaar oud. Zij woonde op stand in een woning met tuin, samen met haar hofnar (een gezellige jongere kater) die ze niet in haar buurt duldde. Toen gingen ze verhuizen naar een appartement. Voor Maxima maakte dat niet zo heel veel uit want zij hoefde niet zo nodig naar buiten. Haar hofnar wel dus hij mocht bij familie met een tuin gaan wonen. De eigenaren van Maxima gingen veel naar het buitenland en daardoor zat ‘Maxje’ meer alleen. En ze is nogal gesteld op aandacht en is het liefst dichtbij haar favoriete baasje. Al met al een hoop veranderingen voor haar.

Maxima miauwde sinds een tijdje 's nachts veel en dat werd niet gewaardeerd. Haar eigenaren vonden het zielig om haar op deze leeftijd naar een asiel te brengen of om zelf te herplaatsen en besloten haar bij de dierenarts te brengen om haar in te laten slapen. De dierenarts wilde daar niet aan meewerken en nam contact met het Dierentehuis Nieuwe Waterweg op. Of zij een plekje voor Maxima hadden. Dus nam ze er haar intrek. Al snel hadden ze door dat er iets niet klopte. Als je haar aaide was ze kopjes aan het geven, aan het spinnen, vrolijk om je heen aan het dartelen maar ook aan het grommen tussendoor. De ervaring leert dat een kat die zo doet ergens last van heeft en mogelijk pijn heeft. Dus ze vingen haar urine op en deden een onderzoekje. Dat was schrikken; er zat zoveel bloed bij dat de urine verder niet onderzocht kon worden. Ze had een gigantische blaasontsteking dus ze hebben haar meteen medicatie gegeven. Daardoor voelde ze zich direct al beter. Zij snappen wel waarom ze zo miauwde thuis, de arme meid had veel pijn! Later is de urine verder onderzocht en hebben ze ook nog een blaasfoto laten maken maar daar kwam gelukkig niks uit. Ze krijgt op dit moment een supplement om het blaasherstel te ondersteunen.

En nu is het tijd voor een nieuw thuis. Ze hoeft niet perse naar buiten, maar een lekker dakterras of ruim balkon zal ze zeker waarderen. Maxima zoekt lieve mensen die veel thuis zijn. Ze is namelijk graag bij je, ook al wil ze niet teveel poespas aan haar lijf. Het is geen dame voor een gezin met kleine kinderen. Ook andere katten zijn zeker niet door haar gewenst. Het blijft wel een royalty met een tikkie kapsones namelijk ;) .

Wie o wie wil deze dame een goed huisje bieden? Je kunt contact opnemen met het Dierentehuis Nieuwe Waterweg aan de Koggehaven via mail of telefoon.

mail: info@dierenasiel-vlaardingen.nl

telefoon: 010-4345335Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date