Maurice Wiegman: Passie zonder beperking

06-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Stel, je hebt een gezin en een leuke baan. Je drumt in een band, doet fanatiek aan hardlopen en fietsen en voetbalt regelmatig met je zoon. En dan ineens blijk je ernstig ziek. Het overkwam de Vlaardinger Maurice Wiegman.

In 2003 wordt bij Maurice een spierziekte (ziekte van Strümpell) geconstateerd. Op dat moment is duidelijk dat hij nooit meer kan lopen. Zijn wereld stort in: een halfjaar lang brengt hij door op een matras in de woonkamer, rouwend om alles wat hij is kwijtgeraakt. Daarna maakt hij de keuze om weer te gaan leven: hij wil ondanks zijn lastige lijf het leven leiden dat hij voor ogen had en nog steeds heeft.

Ruim tien jaar na de diagnose heeft Maurice talloze sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder drie medailles voor een halve triatlon. Hij runt een succesvol eigen coaching bedrijf en is nog steeds de spil van zijn gezin. Deze maand is zijn boek “Leven is een Keuze” verschenen. Met dit boek helpt hij mensen om vooruit te kijken en nieuwe doelen te stellen, hoe onmogelijk dit soms ook lijkt.

Op 2 juni zal Maurice zijn eigen lichaam uitdagen door twee keer de Alpe d’HuZes te beklimmen op zijn Hand Bike. Leven in een rolstoel is volgens hem niet het einde van de wereld. En ook in je rolstoel ben je tot grote (sportieve) prestaties in staat.

“Leven is een Keuze” is verkrijgbaar bij onder meer boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.

Gerelateerd