Massale duik in de Vaart

06-07-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Zeker honderd mensen namen vanmiddag een verkoelende duik in de Vlaardingse Vaart. Misschien wel het dubbele aantal bleef op de kant om de 'waterratten' aan te moedigen. En dat allemaal uit protest tegen het voornemen van de gemeente Vlaardingen om de subsidie van zwembad De Kulk weg te bezuinigen. 

Nadat organisator van de protestzwemtocht Rupke van den Elzen de menigte vanaf het dak van het zwembad had toegesproken, ging het in optocht met spandoeken en al naar de Vaart om daar te water te gaan. Nadat de zwemmers zich door de waterlelies hadden geworsteld, konen ze aan hun zwemtocht beginnen. De sterksten zwommen tot aan de wokkelbrug en weer terug. 

Over media-aandacht had Van den Elzen niet te klagen. Er waren camerateams van SBS6 en TV Rijnmond aanwezig. Vanavond zijn dus ook vast en zeker de beelden op tv terug te zien. Of het protest iets gaat uithalen, zal later deze week duidelijk worden. Woensdag en donderdag vergadert de gemeenteraad over de plannen. Wellicht dat één van de oppositiepartijen nog alternatieve bezuinigingsplannen heeft die de bezuiniging op De Kulk overbodig maken.

Bekijk de foto's
Gerelateerd