Massale belangstelling voor Bevrijdingstaptoe Veerplein

06-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Toch wel enige duizenden belangstellenden trokken gisteravond naar het Veerplein om daar te genieten van het optreden van de Wannebiezz en aansluitend de taptoe met drie muziekkorpsen, waaronder het Vlaardingse Thalita. De organisatie was er ook nu weer in geslaagd een prima sfeer neer te zetten, met daarbij ook nog eens diverse oude legervoertuigen die het geheel een 'nostalgisch tintje' gaven. 

Uit Wageningen was er een groep lopers van Unilever gekomen die daar de avond ervoor het Bevrijdingsvuur meegenomen hadden. Zo rond half negen werd dit overgedragen aan burgemeester Annemiek Jetten die er het eigen Vlaardingse Bevrijdingsvuur mee ontstak. Misschien dat de schaal die ontstoken werd iets meer naar voren had kunnen gezet: één van de platanen liep wat bladschade op.

Uiteindelijk was het een prima dag met mooi weer en uitstekend geschikt om met elkaar te feesten. Nieuw was dat de muziekkorpsen niet rechstreeks vanuit de Groen van Prinstererstraat de Gedempte Biersloot en vervolgens het Veerplein opgingen, maar dat deze stoet een grotere ronde maakte over onder meer de Hoogstraat. Ze deden er veel mensen een plezier mee. Kortom, een mooie traditie die voortzetting verdient. Voor wie het moest missen hebben we de foto's nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd