Categorieën

Service

Markering op wegdek na bericht over verkeerschaos

Markering op wegdek na bericht over verkeerschaos
Politiek

Markering op wegdek na bericht over verkeerschaos

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 22-05-2015
  • Politiek
Markering op wegdek na bericht over verkeerschaos

VLAARDINGEN – Gisteren berichtten we hier over de verkeerschaos op de Van der Driftstraat bij de Bavinckschool; fietsers, voetgangers en buspassagiers moeten er het zelfde stukje gebied delen waarbij er gevaarlijke situaties ontstaan. Veel fietsers bleken de rijbaan voor auto’s te volgen en de jonge leerlingen van de Bavinckschool realiseren zich met hun natuurlijke, wat meer speelse gedrag helemaal niet dat ze vaak over het fietspad van of naar school gaan.

Vandaag moest een ambtenaar of wethouder zich waarschijnlijk achter de oren hebben gekrabd en werd er actie ondernomen. In allerijl zijn er witte banen aangebracht plus fietssymbolen op wat moet doorgaan voor het fietsgedeelte bij de bushalte naast de Bavinckschool. Of het volstaat. moet nog blijken, maar ook de partij die zich net wat meer bezighoudt met de belangen van fietsers, GroenLinks, heeft er inmiddels al artikel 36 vragen over gesteld.

GroenLinks vraagt het college of dat bekend is met de gevaarlijke situatie die thans door de gewijzigde verkeerssituatie gecreëerd is op de Van der Driftstraat. Vervolgens verwijst de fractie naar het belang van de veiligheid waarbij juist de meer kwetsbare verkeersdeelnemers, in het bijzonder de leerlingen van de school, beschermd moeten worden. ,,Wat zijn de redenen geweest om zowel voetgangers, fietsers en brom/snorfietsers gebruik te laten maken van een klein smal strookje, zonder hoogteverschillen of duidelijke afscheidingen tussen de verkeersdeelnemers?’’ De huidige situatie kan op deze manier niet gehandhaafd blijven volgens de partij en zo schaart GroenLinks zich achter de vele protesten die geuit werden naar aanleiding van de berichten hierover.

Of de nieuwe belijning en de markering van de fietssymbolen op het wegdek het allemaal veiliger maakt? Het maakt het in ieder geval net wat duidelijker, maar de vraag is of de scholieren hiermee voldoende geholpen zijn. Wij vermoeden na deze gedeeltelijke ‘schuldbekentenis’  dat er mogelijk nog wel wat meer maatregelen volgen. Wie weet in overleg met de Bavinckschool.