Mark Huizinga is Grootste Vlaardinger

23-05-2016 Nieuws Redactie

Mark Huizinga geflankeerd door Tara Lewis en burgemeester Bert Blase

VLAARDINGEN – Groot Vlaardingen viert haar 65 jarig bestaan en dat was voor de huis-aan-huiskrant reden voor iets bijzonders: de verkiezing van Grootste Vlaardinger. De afgelopen tijd konden alle lezers van de krant kenbaar maken wie in hun ogen de titel verdiende. Er bleken uiteindelijk drie bekende Vlaardingers aanspraak te kunnen maken op de titel, op basis van de uitgebrachte stemmen:  Bas “clown Bassie” van Toor, SP voorman Remi Poppe en Olympisch judokampioen Mark Huizinga. De laatste week leek er even een ‘nek aan nek race’ te zijn tussen Remi Poppe en Mark Huizinga, maar Huizinga won uiteindelijk met een aanzienlijk verschil.

Vanmiddag werd op het Stadhuis Mark Huizinga gehuldigd, waarbij een groot deel van de (oud)medewerkers van Groot Vlaardingen aanwezig was. Initiatiefneemster van de verkiezing was Tara Lewis, tot voor kort hoofdredacteur en inmiddels opgevolgd door Bart van Zessen. Na een korte introductie door Lewis was het de beurt aan burgemeester Bert Blase om de winnaar toe te spreken en een gouden haringspeld op te spelden, behorend bij de titel Grootste Vlaardinger en ontworpen door juwelier Adri Stam.

Huizinga toonde zich vereerd, en vond een nederige houding op zijn plaats; Vlaardingen kent immers zoveel beroemde ‘zonen en dochters’ die historisch gezien van grote betekenis geweest zijn voor de stad. Na het officiële gedeelte werden er in informele sfeer nog herinneringen opgehaald. 

Een overzichtslijst van bekende Vlaardingers vind je hier !

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date