Categorieën

Service

Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

Maatregelen tegen vuurwerkoverlast
Nieuws

Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

  • Redactie
  • 11-12-2015
  • Nieuws
Maatregelen tegen vuurwerkoverlast

VLAARDINGEN - Het afsteken van vuurwerk op het Liesveld en het Veerplein is verboden tot donderdag 31 december 23.59 uur. Het afsteken van vuurwerk in dit gebied heeft in het verleden veel schade aan winkelpanden veroorzaakt. In de rest van de stad mag vanaf 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur vuurwerk worden afgestoken.

De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen houdt toezicht op naleving van de regels voor een schoon, heel en leefbaar Vlaardingen. Met oudjaar treedt de Lichtblauwe brigade op tegen het afsteken van vuurwerk. Om vandalisme en brandstichting te beperken zullen de handhavers over heel Vlaardingen surveillance uitvoeren en wordt er nauw samengewerkt met brandweer en politie.

 

Parkeerautomaten buiten werking

In de periode rond de jaarwisseling schermt de gemeente ook de parkeerautomaten af om te voorkomen dat de automaten beschadigd raken door vuurwerk.

Vanaf dinsdag 29 december zijn de parkeerautomaten hierdoor buiten gebruik. U hoeft deze dagen niet te betalen voor het parkeren op straat in de Oostwijk en het Centrum. Let op: u kunt in deze periode wel een bekeuring krijgen als u fout parkeert. Vanaf zaterdag 2 januari moet er weer betaald worden.