Categorieën

Service

Lucia de B(erk) bij JT Bioscoop Vlaardingen

Lucia de B(erk) bij JT Bioscoop Vlaardingen
Uit

Lucia de B(erk) bij JT Bioscoop Vlaardingen

  • Redactie
  • 04-07-2014
  • Uit
Lucia de B(erk) bij JT Bioscoop Vlaardingen
VLAARDINGEN – Het centrum van de Haringstad had op vrijdag 4 juli haar eigen rode lopermomentje: In vier zalen van de JT bioscoop werd voor 400 leerlingen van het Groen van Prinstererlyceum de film 'Lucia de B' vertoond. De eregast bij de voorstellingen was niemand minder dan… Lucia de Berk zelf! Lucia de Berk heeft in het verleden op het Groen colleges en gastlessen verzorgd.

Lucia de Berk, een voormalig verpleegkundige, werd op 18 juni 2004 door het Haagse Gerechtshof veroordeeld tot levenslang en TBS voor 7 moorden en 3 pogingen tot moord. Het Juliana Kinder Ziekenhuis in Den Haag diende op 5 september 2001 een aanklacht tegen haar in wegens 5 vermeende moorden en 5 pogingen tot moord. Later breidde dit aantal zich verder uit. De zaak van de 'Engel des Doods' is wel de grootste zaak van de eeuw genoemd. Lucia werd op 14 december 2001 gevangen genomen en kwam na zesenhalf jaar voorlopig vrij toen tijdens het herzieningsproces duidelijk begon te worden dat de bewijsvoering ondeugdelijk was geweest. Op 14 april 2010 werd zij door het Hof van Arnhem volledig vrijgesproken: er waren géén moorden gepleegd. Zij is volkomen onschuldig.

Even na tien uur kwam eregast Lucia de Berk geheel in stijl aan in een limousine van Orange motors, waarbij zij als een ware ster werd verwelkomd door de vierhonderd leerlingen en hun docenten. Omgeven door haar familie ging ze vervolgens mee om nogmaals begroet te worden door de nieuwe manager van de JT bioscoop, de Vlaardingse Mirella Huizer. Voor Lucia was het een bijzondere ervaring om op deze wijze verwelkomd te worden, voor de kinderen zo mogelijk nog indrukwekkender.