Categorieën

Service

Leve de nieuwe nachtburgemeester !

Leve de nieuwe nachtburgemeester !
Uit

Leve de nieuwe nachtburgemeester !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 06-06-2015
  • Uit
Leve de nieuwe nachtburgemeester !
VLAARDINGEN – De oude en de nieuwe nachtburgemeester van Vlaardingen, de dichter/nachtburgemeester van Rotterdam en natuurlijk de enige echte burgemeester Blase. Zie hier de hoofrolspelers van een plechtig moment rond vijf uur vanmiddag op een stampvolle en gezellige Westhavenplaats na afloop van de Haring en Bierwandeltocht.

Leo IJdo werd aangesteld tot nieuwe nachtburgemeester van Vlaardingen, de schakel tussen ‘het Stadhuis’, de Horeca en het uitgaanspubliek. Leo is nu de tweede nadat Marco Bosman als eerste zijn iets meer dan twee jaar vol had gemaakt. Om de overdracht van ‘de macht’ wat meer kracht en sfeer bij te zetten was Jules Deelder uitgenodigd, nachtburgemeester van de buren voorbij Schiedam en vergezeld en geïntroduceerd door diens eigen spreekstalmeester of meer nog, zijn MC ofwel Master of Ceremonies, RTV Rijnmond verslaggever Jack Kerklaan.

Leo IJdo beloofde plechtig zich in te zetten voor zijn moeilijke taak, en daarnaast ook dat hij regelmatig in de Vlaardingse horecagelegenheden gratis platen zou draaien voor het goede doel. Na het omhangen van een sjerp door collega’s Bert Blase en Jules Deelder werd de bar nogmaals die middag voor geopend verklaard. Het bleef vervolgens nog lang gezellig op deze stralende dag.