Leski pand Hoogstraat wordt gesloopt

08-06-2016 Nieuws Redactie

Het te slopen pand

VLAARDINGEN - Het Leski-pand aan de Hoogstraat 206 wordt gesloopt. Eigenaar SKA Projectmanagement heeft hiervoor bij de gemeente een sloopvergunning aangevraagd. Constructeurs hebben het pand geïnspecteerd en adviseren om, gezien de staat van de voorgevel, uit veiligheidsoverwegingen het hele pand te slopen. Het behouden van de voorgevel tijdens de sloop kan gevaar opleveren voor de aannemer die de werkzaamheden uitvoert en voor de directe omgeving. Wethouder Hans Versluijs: ,,Het Leski-pand ligt in een beschermd stadsgezicht. We wilden de witte voorgevel graag behouden en nemen daarom in de sloopvergunning op dat in het nieuw te bouwen pand een replica van de oorspronkelijke gevel komt’’.

 

Aanleiding

Op 28 mei jongstleden heeft het dak van het Leski-pand heeft het begeven. De gemeente heeft de omgeving van het pand dezelfde dag nog afgezet. Vervolgens is een sluis van zeecontainers geplaatst om de winkels beter bereikbaar te maken en de schade voor de omgeving tot een minimum te beperken.

 

Inspectie

SKA Projectmanagement heeft een inspectie laten uitvoeren door een constructeur. Deze heeft geadviseerd om, gezien de staat van de voorgevel, uit veiligheidsoverwegingen het gehele pand te slopen. De gemeentelijke constructeur heeft het inspectierapport beoordeeld. Daarnaast is een andere constructeur gevraagd om een second opinion op dit advies. Zij delen allebei de conclusie van de door SKA Projectmanagement ingeschakelde constructeur dat sloop van het hele pand, en hiermee het ontstaan van een tijdelijk gat in het beschermd stadsgezicht, onafwendbaar is.

 

Voorgevel


De sloop van de voorgevel zal door de gemeente nauwgezet worden gedocumenteerd, zodat er door SKA Projectmanagement in het nieuw te bouwen pand een replica kan worden gemaakt.

 

Start werkzaamheden


Zodra bekend is wanneer de sloop gaat plaatsvinden, zal de gemeente de bewoners en winkeliers hierover informeren. Tijdens de sloopwerkzaamheden zal een gedeelte van de Hoogstraat worden afgesloten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date