Categorieën

Service

Legendarische verloskundige overleden

Legendarische verloskundige overleden
Nieuws

Legendarische verloskundige overleden

  • Redactie
  • 03-02-2016
  • Nieuws
Legendarische verloskundige overleden

VLAARDINGEN – Roel Mostert heeft vandaag via facebook laten weten dat zijn moeder, zonder enige twijfel de bekendste verloskundige van Vlaardingen, dinsdag 2 februari op negentigjarige leeftijd is overleden.

Mevrouw Arijaantje Mostert was bij leven al een legende, generaties vrouwen hebben haar aan hun bed gehad om de bevalling te begeleiden. De verhalen over hoe zij op haar brommertje door de stad tufte, zijn bij velen bekend. Opvallend was dat altijd met grote waardering over haar werd gesproken. ‘Wie is er eigenlijk niet door haar op de wereld geholpen?’ Bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding die ze bij haar afscheid mocht ontvangen uit handen van burgemeester Fred van Lier werd een getal genoemd van 11.000 kinderen maar andere schattingen lopen volgens Wout den Breems, voorzitter van de Historische Vereniging Vlaardingen uiteen van 25.000 tot 30.000 kinderen.

Op facebook stromen de reacties dan ook binnen. ,,Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder. Zo'n speciale vrouw geweest in vlaardingen, ik denk dat zij half vlaardingen geholpen heeft op deze wereld te komen’’, schrijft Willy van Uffelen bijvoorbeeld en Agatha Stoker schrijft: ,,Mevrouw Mostert zal in Vlaardingen niet vergeten worden. Ze heeft heel veel kinderen op de wereld gezet. Daar horen ook onze twee bij.''

De begrafenis van mevrouw Mostert is op zaterdag 6 februari om 10.30 uur op de begraafplaats aan de Olmendreef.