Categorieën

Service

Leefbaarheid Westwijk zo slecht nog niet

Leefbaarheid Westwijk zo slecht nog niet
Wonen

Leefbaarheid Westwijk zo slecht nog niet

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 27-08-2015
  • Wonen
Leefbaarheid Westwijk zo slecht nog niet

VLAARDINGEN – Met de leefbaarheid in de Westwijk is het niet zo slecht als het lijkt. Dat is de strekking van de antwoorden die het college deze week gegeven heeft op vragen van ONS Vlaardingen. ,,Wij delen de zorgen van de bewoners over de leefbaarheid, maar constateren gelukkig ook dat veel bewoners uit grote delen van de Westwijk tevreden zijn over de woonsituatie in de Westwijk’’.

ONS Vlaardingen klom op 28 juli en 11 augustus in de pen naar aanleiding van enkele (gewelds)incidenten. ‘ONS’ sprak daarbij haar zorgen uit of het college, de politie en de woningcorporaties zich voldoende snel en adequaat inspannen om incidenten tegen te gaan en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. Het college: ,,Aan de leefbaarheids- en veiligheidssituatie in de Westwijk kennen wij, zeker ten aanzien van de door u aangehaalde incidenten, die prioriteit toe die in overeenstemming is met de impact ervan op de bewoners en andere betrokkenen. In de dagen daarop volgend is daarover door de portefeuillehouder met veel betrokken bewoners, ondernemers, raadsleden en professionals gesproken en zijn maatregelen genomen’’.

ONS Vlaardingen heeft met nadruk gevraagd om een huismeester of andere vorm van bewaking in de flat aan de Floris de Vijfdelaan waar veel over te doen is geweest en één van de incidenten van bedreiging en mishandeling heeft plaats gevonden. Inmiddels heeft Waterweg Wonen, eigenaar van de flat, tijdelijk extra surveillance door een bedrijf ingezet in avonduren, ook gedurende de weekenden in het openbaar en semi-openbaar gebied rond de Floris de Vijfdelaan. In afstemming met de politie is deze vorm van toezicht ingezet en de bewoners van het wooncomplex zijn hiervan op de hoogte gesteld.

De fysieke herinrichting van de Westwijk zal op 1 september aan de gemeenteraad en op 3 september aan haar bewoners gepresenteerd worden. Voor wat betreft het ‘sociale spoor’ bevestigd het college in gesprek te zijn met de vele partners in de wijk en het sociale wijkteam: ,,Voor de meest kwetsbare complexen in de wijk zijn maatregelen ontwikkeld die gericht bijdragen aan de verbetering van de sociale problematiek en de leefbaarheid. Waterweg Wonen houdt daarbij zoveel mogelijk rekening, binnen de wettelijke mogelijkheden, met de samenstelling van de bewonerspopulatie bij de toewijzing van woningen’’.