LED verlichting in lantaarnpalen

29-04-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De lantaarnpalen aan de Vulcaanweg, Deltaweg, Maassluissedijk, Westlandseweg en Mr. L.A. Kesperweg krijgen vanaf maandag 9 mei LED verlichting. De lampen zijn afgeschreven. In totaal krijgen 265 lantaarnpalen LED verlichting. Daarmee wordt 85.000 kWh (kilowattuur) per jaar bespaard. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3000 kWh, dus dat is een erg grote besparing.

De gemeente Vlaardingen wil de komende jaren de openbare verlichting verduurzamen. De LED verlichting wordt ‘s nachts gedimd, zodat er meer energie bespaard wordt. Zodra openbare verlichting is afgeschreven wordt het vervangen door LED. De openbare verlichting in Vlaardingen beslaat circa 65% van het totale gemeentelijke energieverbruik.

 

Uitvoering

De verlichting wordt ’s avonds en ‘s nachts vervangen om de verkeersoverlast tot een minimum te beperken. De planning ziet er als volgt uit:

Maandag 9 mei: Maassluissedijk (gedeelte vanaf Deltaweg tot het blauwe naamplaatsbord)

Dinsdag 10 mei: Deltaweg

Woensdag 11 mei: Deltaweg en Vulcaanweg

Donderdag 12 mei: Vulcaanweg

Dinsdag 16 mei: Vulcaanweg

Woensdag 17 mei: Westlandseweg

Donderdag 18 mei: Westandseweg en Mr. L.A. Kesperweg

 

Met uitzondering van de werkzaamheden op donderdag 12 mei op de Vulcaanweg worden er geen wegen afgesloten. Het gedeelte van de Vulcaanweg, kruising Oosthavenkade tot kruising DFDS Seaways, wordt op 12 mei tijdelijk afgesloten. Heijmans zorgt voor een omleiding.

 Gerelateerd