Landgoed Hoogstad in de verkoop

03-05-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De voormalige woning met praktijk en de omringende grond van dokter Moerman wordt te koop gezet door de gemeente. Dit landgoed Hoogstad is een gebied van circa 1,5 hectare, waar meerdere gebouwen op staan, met een oprijlaan en een hoogstam fruitboomgaard. Het complex is eigendom van de gemeente en met de vorige eigenaar was afgesproken dat de gebouwen 25 jaar in originele staat zouden worden bewaard. Deze 25 jaar zijn nu voorbij.

Goed nieuws voor iedereen die het wat minder ‘op heeft’ met de ‘sloop- en bouwdrift’  van het Actieplan Wonen: er verrijst op het landgoed geen nieuwe woonwijk. Er zijn zowel uit particuliere hoek als vanuit professionele organisaties plannen om er een soort Zorgboerderij van te maken, waar het goed toeven is voor mensen met een handicap. Wethouder Cees Oosterom lichtte afgelopen week toe dat hij zelf erg enthousiast is over een dergelijke bestemming: ,,Natuurlijk moeten de plannen nog verder ontwikkeld worden en de raad zal er zich ook nog over uitspreken. Wanneer het die richting echter op gaat dan ben ik bereid daar ook een financiële bijdrage aan te leveren’’.

De Stadslandbouw Van Ruytenburch, die nu akkers aan de voorkant (zijde Westlandseweg) aan het ontginnen en beplanten is, zal in de nieuwe plannen daar haar plek kunnen behouden. Aan de achterzijde zijn er nog hooimijten en daar zijn ook ideeën over: mogelijk kan er, na een verbouwing, een koffie- en theeschenkerij komen.

In de plannen van de gemeente zal er tot verkoop overgegaan worden in oktober van dit jaar. Op dat moment zijn de plannen dan ook ontwikkeld en de mogelijke kopers/ontwikkelaars bekend.

 Gerelateerd