Landelijke Intocht Sinterklaas bij de buren

10-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS – Wie de landelijke intocht van Sinterklaas wil zien hoeft niet ver te reizen dit jaar: deze vindt plaats in Maassluis. Op zaterdag 12 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten (donker, gekleurd ?) de haven van Maassluis binnen, waarna burgemeester Edo Haan hem op de kade van harte zal verwelkomen. Daarna gaan de Sint en zijn gevolg de historische binnenstad van Maassluis verkennen. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Burgemeester Edo Haan is vereerd en blij dat Sinterklaas heeft gekozen voor Maassluis, de stad die gelegen is aan de Nieuwe Waterweg, althans volgens de NTR.Kenners weten dat Maassluis natuurlijk vooral aan Het Scheur ligt. De Haan:,,Wat een geweldig nieuws voor Maassluis, we zullen Sinterklaas een onvergetelijke ontvangst bezorgen!” En ook Sinterklaas verheugt zich zeer op zijn aankomst in Maassluis, zo is al vernomen vanuit Madrid.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Maassluis wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Maassluis. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij. De NTR doet verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 12 november van 12.00 – 13.15 uur op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date