Laatste woord nog niet gesproken over Loggerfestival

05-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen maandag evalueerden de leden van de Raad van Toezicht van het Loggerfestival, burgemeester Annemiek Jetten, gemeentesecretaris Anneke Knol en vertegenwoordigers van de politie het afgelopen Loggerfestival. Gisteren kwam er een gezamenlijke persverklaring waarin benadrukt werd dat er sprake was van waardevolle inzichten en wederzijds respect. Geen woord over de conflicten, de uitingen in de media van collegeleden over de organisatoren en de opvallend grote frequentie van diverse controles gedurende het festival, die vaker plaatsvonden dan wat gebruikelijk was de afgelopen jaren.

Binnenkort zal er nog wel verder gesproken worden volgens de persverklaring: ,,Afgesproken is de werkwijze intern nader te bespreken. Een feitelijke evaluatie volgt nog.''

Of het nu weer 'koek en ei' is tussen gemeente en de organisatie van het festival valt sterk te betwijfelen. Er liggen nog verschillende vragen die beantwoord moeten worden; was de medewerker van Toezicht & Handhaving bijvoorbeeld inderdaad niet bevoegd om een blaastest bij één van de organisatoren af te nemen ? Heeft wethouder Arnout Hoekstra het proces verbaal van deze blaastest ingezien op basis waarvan hij zich uitgelaten heeft in het AD over de kennelijke staat van diezelfde organisator en heeft hij zich hiermee strafbaar gemaakt ? Mocht er nou wel of geen sterke drank geschonken worden in de VIP-tent, een besloten plek voor louter genodigden die geen openbaar terrein is? Kortom, werk aan de winkel. Dat geldt ook voor de veel bekritiseerde afdeling Vergunningen, waarvan diverse bronnen vertellen dat de veelvuldige wisselingen in het management van de afgelopen jaren hebben geleid tot een wankele organisatie.

Het Loggerfestival gaat volgend jaar in ieder geval door, aldus het persbericht: ,,Vanuit het inzicht de gezamenlijke zorg en verantwoordelijkheid te hebben, om veilige evenementen in Vlaardingen te organiseren, gaan de partijen er vanuit dat volgend jaar weer een leuk en veilig Vlaardings Loggerfestival plaatsvindt in de stad''.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date