Laat je droom uitkomen bij molen Aeolus

11-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Droom je er altijd al van om als molenaar op de foto gezet te worden? Zaterdag 14 mei is dat mogelijk! Tijdens de Nationale Molendag kan je op de Vlaardingse Molen Aeolus op de foto.

Tijdens de Nationale Molendag vieren ruim 700 molens in Nederland een feestje en natuurlijk zijn er op de Vlaardingse Molen Aeolus (aan de Kortedijk) leuke activiteiten te beleven.

De molengidsen staan de hele dag klaar om iedereen rond te leiden in de molen. De molenaars geven op deze dag om 11.00 en 13.00 uur een exclusieve demonstratie van het op- en afzeilen van de wieken. Molenwinkel Aeolus bakt deze dag heerlijke pannenkoeken en de kinderen kunnen als een echte molenaar op de foto.

Molen Aeolus is dit jaar ook opstappunt voor de Wiekentocht, een fietsevenement voor jong en oud. De fietstocht voert via Vlaardingen langs de molens in Schiedam door het Midden-Delfland natuurgebied. Er is keuze uit een tweetal routes van ongeveer 30 en 50 kilometer. Aanmelden voor de wiekentocht kan via de website wiekentocht.nl . Het is ook mogelijk om op 14 mei voor €3 een routekaart te kopen bij molen Aeolus. De wiekentocht wordt georganiseerd door de Lionsclub Schiedam.

De molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over het programma is te vinden op de website molenaeolus.nlGerelateerd