Kunst in Wijkcentrum West staaltje van eigen kracht

28-09-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tien vrijwilligers van het Repair Café en Abdel Benomar, participatiemedewerker van Minters, hebben dit voorjaar tijdens NL DOET de ontvangstruimte van Wijkcentrum West opgeknapt. Drie Syrische vluchtelingen hebben ook geholpen en een groepje Afghaanse vrouwen heeft op één van de dagen een heerlijke lunch voor hen klaargemaakt.

Eén dag was niet genoeg om de zwaar gedateerde ruimte aan te pakken. Uiteindelijk is de groep twee weken bezig geweest om er iets fraais van te maken. Eenmaal klaar met de kunstwerken, zocht Repair Café Vlaardingen iemand die advies kon geven bij de herinrichting. Het Lentiz College in de Westwijk bood uitkomst. Liora Beerman, docente Lifestyle en Multimedia, is met vijf leerlingen langs geweest om de situatie te bekijken. Zij kwamen met heel leuke ideeën, waaronder het maken van grote panelen die de multiculturele samenstelling van de Westwijk benadrukken.

Dankzij de gezamenlijke inzet is het een permanente versiering geworden. Voor op de muur achter de grote bar hebben zij kleurrijke schilderijen gevuld met lappen stof uit de diverse culturen en foto's van activiteiten en personen die met het Wijkcentrum te maken hebben. Denk daarbij aan de wijkagent, de wijkmanager en anderen. Al met al is het een kleurrijke, frisse en uitnodigende ruimte geworden waar Wijkcentrum West zijn bezoekers weer behoorlijk kan ontvangen.

Op zaterdag 1 oktober om 10.30 uur hangt Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, een bordje op met de namen van de meiden die het kunstwerk gemaakt hebben om te benadrukken dat dit een mooi staaltje eigen kracht is.

 Gerelateerd