Categorieën

Service

Kun je al schaatsen op de Vlaardinger Vaart ?

Kun je al schaatsen op de Vlaardinger Vaart ?
Nieuws

Kun je al schaatsen op de Vlaardinger Vaart ?

  • Redactie
  • 25-12-2015
  • Nieuws
Kun je al schaatsen op de Vlaardinger Vaart ?

NAALDWIJK/VLAARDINGEN – Arthur Zwinkels, Naaldwijker en sportman in hart en nieren maakte gisteren een tocht tussen Naaldwijk en Vlaardingen om te kijken hoe de Vaart ervoor staat: kun je er al op schaatsen en zo ja waar ? Op Facebook checkte hij in bij Vlaardingen24 en bracht verslag uit.

Arthur kondigt zijn tocht af: ,,Aan alle Westlandse schaatsfans, fijne feestdagen! Ik ben vandaag van Naaldwijk naar Vlaardingen gereden om het ijs te checken richting café de Kroon. Hierbij mijn verslag. Geef het door!’’

Vervolgens rijdt hij langs De Lier en brengt verslag uit: ,,Bij Van de Berg in De Lier, moet men een behoorlijk stuk klunen’’.

Daarna is het niet anders: ,,Bij de Groeneveldsche molen zoals altijd even over het dijkje.....klunen’’.

Bij iedere tussenstop waar Arthur verslag uitbrengt ‘post’ hij een foto om de situatie zichtbaar te maken voor de potentiële schaatsfans: ,,Onder de brug van de Woudtseweg kan men ook zoals zo vaak net niet door, het water is hier erg dun. Pas op met klunend oversteken! Ps. Er liggen ook nog geen matten op het asfalt’’.

Dan bereikt hij, vlak voor Vlaardingen bijna het eindpunt van zijn tocht met de woorden: ,,Bij de spoorbrug van Schipluiden lukt schaatsen ook niet. Klunen richting klein Vlietzicht is hier het advies’’.

Tenslotte strijkt Arthur neer voor een versnapering bij Vlietzicht, waarvan alle Vlaardingers natuurlijk weten dat het nog net in Schipluiden ligt: ,,Ook bij klein Vlietzicht zelf is het ijs bar slecht. Advies is om hier binnen wel even een biertje of warme choco te nemen om je op te laden voor het laatste stuk. Neem trouwens je zwembroek mee voor het laatste stuk over de Vlaardinger Vaart Suc6 !’’

De conclusie van de tocht die Arthur Zwinkels maakte is dus helder: als je je schaatsen al onderbindt, wees dan voorbereid op grote stukken klunen !