Categorieën

Service

Krabbeplas vol boten

Krabbeplas vol boten
Sport

Krabbeplas vol boten

  • Redactie
  • 29-03-2015
  • Sport
Krabbeplas vol boten

Fotografie: Sander Schenkel

VLAARDINGEN - Dit weekend werd op de Krabbeplas het Open Nederlands Kampioenschap Micro Magic gevaren. Met 2700 geregistreerde zeilnummers is de Micro Magic de populairste radio-bestuurbare zeilboot in Nederland met een zeer actieve vereniging die in de wintermaanden wekelijks wedstrijden organiseert. De meeste deelnemers zijn ervaren (wedstrijd)zeilers, die ’s zomers in hun eigen boot varen, maar ’s winters hun zeilvaardigheden oefenen in de Micro Magic wintercompetitie die op verschillende plaatsen in het land gehouden wordt, zoals, Aalsmeer, Rotterdam, Lemmer en Grouw. Ook buiten de competitie wordt er , lokaal georganiseerd, veel gevaren.

De competitie eindigt met een ONK, gisteren dus in Vlaardingen. Voor toeschouwers was het een aantrekkelijk schouwspel, vanwege de dynamiek. Er werden steeds korte wedstrijden gevaren, van ongeveer 15 minuten in een uitgezette baan. De deelnemers moesten hun op afstand bestuurbare bootjes behendig langs de boeien loodsen, rekening houdend met alle zeilregels. De eerste wedstrijden begonnen om 11 uur en er werd doorgevaren tot 16 uur.

Opvallend is dat de wedstrijden oorspronkelijk gepland waren op de Kralingse plas in Rotterdam maar vanwege algenvorming daar afgeblazen moesten worden. In Vlaardingen weten we dat de blauwalg er ook aankomt maar altijd pas als het zomerseizoen begint en het weer geschikt is om in buitenwater te zwemmen; laten we zeggen een geluk bij een ongeluk  !

Wil je meer weten over deze evenementen, of over het varen met de Micro Magic, surf dan eens naar deze website.