Krabbepark moet recreatie extra impuls geven

20-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een nieuw aan te leggen park moet in het gebied van de Krabbeplas een extra impuls geven aan recreatie in Vlaardingen. Dit als compensatie voor de aanleg van het Blankenburgtracé door het waardevolle cultuurlandschap tussen Vlaardingen en Maassluis. Het park wordt een onderdeel van Nieuw waterland dat een kwalitatieve impuls moet bieden voor het gebied ter compensatie van het verlies aan natuur, water en recreatieve waarden in het gebied door de Blankenburgverbinding.

Tot 2024 werken diverse organisaties samen aan de herinrichting van dit gebied. Naast de aanpak van de Krabbeplas, krijgen ook het Oeverbos, de Rietputten en de groene gordel naast Rozenburg een nieuwe inrichting. Inzet is dat het gebied nog meer te bieden heeft aan bijvoorbeeld fietsers, wandelaars, zwemmers, vissers en bezoekers aan evenementen en horeca.

Met het ontwerp voor het Krabbepark wil het college van burgemeester en wethouders van de Krabbeplas een nieuw recreatief knooppunt tussen Westwijk, de Zuidbuurt, het Oeverbos en de Broekpolder maken. Het plan voorziet in een evenemententerrein, nieuwe paden voor een rondje Krabbeplas, natuureilanden, natuurvriendelijke oevers, een bomenweide en een parkachtige inrichting van de Poeldijkse Weteringzone.

De verbindingen met de omgeving worden verbeterend waaronder die met het Oeverbos. Er komt een fiets- en voetgangerstunnel onder de Hoekse Lijn. Het Voorlopig ontwerp is gemaakt door ROGG Stedenbouw en Landschap.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date