Korting op huishoudelijke hulp

20-05-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente heeft een nieuwe regeling die korting geeft op hulp bij het huishouden. De regeling is speciaal voor inwoners die 70 jaar of ouder zijn en voor mantelzorgers. Tot het eind van dit jaar betalen zij (afhankelijk van hun inkomen) 5 of 10 euro per uur voor wekelijks maximaal twee uur hulp bij het huishouden.

De nieuwe regeling van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam heet de HHT-regeling. De afkorting HHT staat voor Huishoudelijke Hulp Toelage. Via de HHT-regeling krijgen 70 ’ers en mantelzorgers een deel van de kosten voor hulp bij het huishouden vergoed. Met de regeling willen de gemeenten hun inwoners stimuleren zelfstandig huishoudelijke hulp te regelen (in plaats van dit aan te vragen via zorgbudgetten van de gemeente). Daarnaast zorgt de regeling ervoor dat de werkgelegenheid in de zorgsector zoveel mogelijk behouden blijft.

Hulp nodig bij het huishouden?

Woont u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? Bent u 70 jaar of ouder, of bent u mantelzorger? En kunt u iedere week hulp gebruiken bij het huishouden? Koop dan tegen een voordelig tarief huishoudelijke hulp in via ROGplus. Dit is de organisatie die de HHT-regeling uitvoert namens de drie gemeenten. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op de website van ROGplus die u hier vindt.Gerelateerd