Kom naar de Broekpolder op de Midden-Delflanddag

19-06-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 21 juni organiseert de Midden-Delfland vereniging haar jaarlijkse Midden-Delfland Dag. En voor het eerst is ook de Vlaardingse Broekpolder een trefpunt. Op twee locaties, bij de Polderpoort en ter hoogte van de slagboom aan de Watersportweg, organiseert de Federatie Broekpolder, in samenwerking met kanovereniging Natsec, een scala aan activiteiten. Voor jong en oud, voor recreant en sportman of -vrouw, er is altijd iets van je gading te beleven. Omdat ook de uitgestelde Broekpolderregatta wordt gevaren, krijgt de dag een nautisch tintje. 

Kinderen
Kinderen en de natuur. De Broekpolder geeft ruimte om te spelen en klauteren, maar tijdens de Midden-Delfland Dag ook varen, tokkelen, survivallen. De schaapsherder is er en vertelt over zijn kudde en zijn hond. Er zijn springkussens, maar ook kun je genieten van circusacts en archeologisch theater. En gaan ma en pa een wandeling maken? Vrijwilligers houden de kinderen bezig in en rond het Klauterwoud met spelletjes, creatieve activiteiten en meer. 

Volwassenen
De Midden-Delfland Dag is bij uitstek geschikt om een mooie fietstocht te maken. Er zijn routes uitgezet die leiden langs diverse mooie punten en plekken. Kijk maar eens op de website van de organisatie: middendelflanddag.nl . Maar ook in de eigen Broekpolder is van alles te beleven. Natuurlijk genieten van de drukte rondom de Broekpolderregatta. Varen met een fluistersloep of groepskano kan ook. De broekpoldergidsen leiden u graag door het natuurkerngebied De Ruigte, terwijl uw kinderen beziggehouden worden. En er is muziek, een big band en folkmuziek. 

Voor mensen met een beperking staan fietsen met ervaren piloten klaar om u de Broekpolder te tonen. Het zijn driewielfietsen en rolstoelfietsen. U hoeft niet tevoren te reserveren. Meld u bij de kraam van de Federatie Broekpolder en stap op of in. De Argos Mobiel brengt u er naar toe.

 Het volledige programma is te vinden op de website van de federatie: www.federatiebroekpolder.nl of op www.middendelflanddag.nl en www.broekpolderregatta.nl De informatiestand van de Federatie Broekpolder staat bij de locatie Slagboom.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date