Categorieën

Service

Klimaatambassadeurs Anne en Suus bij burgemeester

Klimaatambassadeurs Anne en Suus bij burgemeester
Politiek

Klimaatambassadeurs Anne en Suus bij burgemeester

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 05-02-2015
  • Politiek
Klimaatambassadeurs Anne en Suus bij burgemeester
VLAARDINGEN – Een verhaal schrijven op school over het milieu, daarna mee mogen doen aan een conferentie over het klimaat voor de jeugd en tenslotte hartelijk door de burgemeester ontvangen worden: het verhaal in een notendop van de afgelopen maanden van Anne en Suus Ottens, zusjes en leerlingen van respectievelijk de Jozefmavo en basisschool ’t Ambacht.

Op 19, 20 en 21 september 2014 vond in Center Parcs Het Heijderbos de derde Kids Climate Conference plaats. Tijdens deze driedaagse conferentie kregen kinderen van vandaag de kans om te bouwen aan de wereld van morgen, om zo hun steentje bij te dragen aan een oplossing voor de klimaatproblematiek. Het centrale thema was dit jaar ‘Onze zorg voor het water’ en de plastic soep in onze oceanen.

Tijdens verschillende creatieve en educatieve workshops en een inspirerende dialoogsessie -onder leiding van prinses Laurentien van Oranje- tussen de jonge deelnemers en beslissingsmakers uit het bedrijfsleven, dachten 154 kinderen uit Nederland en Vlaanderen na over aanbevelingen die de toekomst van de aarde veilig kunnen stellen. Op de laatste dag van de Kids Climate Conference koos een vakjury de 12 beste aanbevelingen. Deze werden opgenomen in een heuse Klimaatbundel. De Vlaardingse Anne en Suus Ottens zijn ambassadeurs van de Kids Climate Conference 2014 en boden vandaag de Klimaatbundel aan aan burgemeester Bert Blase en wethouder Ruud van Harten. Bijzonder aan de overhandiging was dat Anne en Suus niet een dik pak papier meegenomen hadden maar dat ze een usb-stick meegenomen hadden waarop vrijwel alles over de conferentie stond, inclusief de aanbevelingen die ook zij gedaan hadden.

Burgemeester Bert Blase nam de tijd voor beide zussen en liet zich ook adviseren over wat zij een goede maatregel voor het milieu in Vlaardingen vinden. ,,Gooi nou gewoon afval eens in de prullenbak en niet op straat en misschien deksels op deze afvalbakken zodat rommel niet wegwaait’’, vertelde Anne. Deze oudste van de twee zussen is volgens haar meegekomen trotse ouders al intensief met het milieu bezig: ,,Ze ontwerpt, zo jong als ze is, hele parken en is bezig met leefomgeving en landschapsarchitectuur. Ook Suus is overigens al bezig met milieu, meestal intensiever dan wij als volwassenen. Van wie ze het hebben weten we niet’’, aldus de trotse ouders.

Na het gesprek met de burgemeester en wethouder Ruud van Harten kregen beide zussen de burgemeestersketen omgehangen. Als zij later ambities hebben dan krijgen twee gemeentes in Nederland twee burgemeesters met hart voor het milieu.