Categorieën

Service

Kinderraad Shell Pernis enthousiast van start!

Kinderraad Shell Pernis enthousiast van start!
Nieuws

Kinderraad Shell Pernis enthousiast van start!

  • Advertorial
  • 12-11-2018
  • Nieuws
Kinderraad Shell Pernis enthousiast van start!
REGIO - De officiële installatie van de Shell Pernis Kinderraad 2018 -2019 was een groot succes. In aanwezigheid van ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, kregen alle nieuwe kinderraadsleden van Jos van Winsen, de General Manager van Shell Pernis, en Soesja Boode, directeur van De Kleine Ambassade, hun eigen rode overall overhandigd. 

De Shell Pernis Kinderraad is sinds 2014 een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade uit Schiedam en bestaat ieder jaar uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 tot en met 8 die in de buurt van Europa’s grootste haven en raffinaderij wonen. Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan dit initiatief. Deze kinderen krijgen les over veiligheid, techniek en komen in contact met allerlei moderne en technische beroepen. Tevens nemen ze een kijkje achter de schermen op de raffinaderij. Maar ze moeten uiteraard ook zelf aan de slag. Gedurende het jaar leren de kinderen veel en zullen naar aanleiding daarvan een advies uit te brengen aan de directie van Shell Pernis. Dit advies is gebaseerd op een door hun zelf gekozen maatschappelijke kwestie. 

Tijdens de eerste bijeenkomst werden al meteen veel vragen gesteld over techniek, de mogelijkheid om de brandweer een keer te ontmoeten, en naar de werkplaats te gaan en er waren vragen over het milieu. Elize Ouwehand (10) uit Spijkenisse is een nieuw lid van de Shell Pernis kinderraad. Ze vertelt dat ze techniek heel interessant vindt en dat ze door zich aan te sluiten bij de Shell Pernis kinderraad er nog véél meer over wil leren. ,,Ik zit zelf ook in de science Topklas bij mij op school en daar doen we allerlei proefjes. Ik denk dat ik wel goede ideeën heb voor Shell!'' Zo is nieuw kinderraadslid Anouk Neuschwanger (10) uit Schiedam West kortgeleden ook naar de Shell Generation Discover geweest. In het aankomende jaar zullen medewerkers van Shell Pernis in samenwerking met de Kleine Ambassade en de geïnstalleerde kinderraad heel veel onderwerpen bespreken. Met zo’n enthousiaste groep wordt dit weer een spannend en super leuk jaar!