Kinderboekenweek bij Plantage Pontier

01-10-2014 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Vandaag begint de Kinderboekenweek, die duurt tot 12 oktober, en al voor de zestigste keer plaatsvindt. Reden voor een feestje dus, en dat is ook het thema dit jaar: Feest ! Bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein liggen de nieuwste maar ook de oudere bekende kinderboeken klaar om weer feestelijke en soms ook spannende leesuurtjes mee te beleven. Natuurlijk ligt daar ook het boek tussen van de winnaar van de Gouden Griffel 2014, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig kinderboek. Dit jaar ging die prijs naar Jan Paul Schutten voor zijn boek “Het raadsel van alles wat leeft”. In dit boek beschrijft Schutten de evolutie van het leven, van het pantoffeldiertje tot het ontstaan van de mens. Het is de tweede Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten. In 2008 ontving hij er één voor “Kinderen van Amsterdam”. Eerder werd “Het raadsel van alles wat leeft” al bekroond met een Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. Een dubbele bekroning is drie keer eerder voorgekomen; de laatste keer was in 1985 voor Kleine Sofie en Lange Wapper van Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld Zestig spiegels, is van de hand van Harm de Jonge. Het wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken en komt uit in een oplage van 366.250 exemplaren. Daarnaast maakte Marit Törnqvist het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek, getiteld “Fabians feest”. Het ligt tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 in de winkel. Bij het boek is een gratis app beschikbaar voor smartphone en tablet (IOS en Android) .

Spoorspel

De NS is hoofdsponsor van de Kinderboekenweek en bij het Kinderboekenweekgeschenk dit jaar krijg je daarom ook het ‘Spoorspel’ cadeau. Jaja, je leest het goed: een cadeau bij een cadeau! Met het Spoorspel reis je met jouw trein over de spoorkaart van Nederland. Wie als eerste aankomt in het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft gewonnen. Voor oudere kinderen is het spel in combinatie met de app ‘NS Spoorspel’ te spelen. Voor alle leeftijden zitten er in het Spoorspel leuke en leerzame 3D ontdekkingen verborgen, die zichtbaar worden door met een tablet over de kaart te bewegen.

Voor alle kinderen van alle leeftijden geldt natuurlijk bij Plantage Pontier: als je nou niet zeker weet wat je moet kiezen uit al die boeken…ga er dan eens lekker bij zitten op de speciale bank in het souterrain ! Je kunt dan rustig alvast wat lezen voordat je een keus maakt.

Gerelateerd