Kick-off Gezond oud worden in Vlaardingen

27-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Woensdag 29 november vindt de kick-off van het project Gezond oud worden in Vlaardingen plaats. Wethouders Cees Oosterom en Ruud van Harten ondertekenen samen met bestuurders van betrokken partijen uit de sport, welzijn en zorg het convenant Gezond oud worden. De ondertekening vindt plaats tussen 10.00 en 11.00 uur bij V.V. Zwaluwen aan Zwaluwenlaan 500 in Vlaardingen.

Gezond oud worden in Vlaardingen gaat van start om meer 55+’ers in beweging te krijgen. Bewegen draagt bij aan de lichamelijke en mentale fitheid van mensen, maar zorgt ook voor sociale contacten en helpt mensen zelfredzaam te blijven. Deze kracht van bewegen wordt ingezet om 55+’ers te helpen meer in beweging te komen.


Netwerk en samenwerking

De afgelopen tijd is er een netwerk gevormd van sport- en beweegaanbieders, welzijns- en zorgorganisaties. De samenwerking en bundeling van de krachten moet ervoor zorgen dat de juiste activiteiten ondernomen worden, dat dit goed op elkaar aansluit en dat de 55+’ers op de juiste manier worden gemotiveerd. Hiervoor wordt er ook aan 55+’ers zelf gevraagd wat ze belangrijk vinden.


Convenant

Met het convenant geven betrokken partijen aan dat ze zich inzetten voor het project Gezond oud worden en dat ze ambassadeur zijn voor bewegen onder 55+’ers. Gezamenlijk gaan ze kijken waar 55+’ers behoefte aan hebben, hoe ze in deze behoeften kunnen voorzien, een beweegvriendelijke omgeving creëren en een campagne rondom bewegen onder 55+’ers opzetten. Iedere partij levert hierin haar unieke bijdrage.


Walking football

Goed voorbeeld doet volgen. Daarom worden de aanwezigen uitgenodigd aan het eind van de bijeenkomst om mee te doen aan een potje Walking Football. V.V. Zwaluwen in samenwerking met Seniorenwelzijn is recent gestart met deze variant van voetbal speciaal voor senioren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date