Categorieën

Service

Kerstmarkt op de tocht (ingezonden brief)

Kerstmarkt op de tocht (ingezonden brief)
Nieuws

Kerstmarkt op de tocht (ingezonden brief)

  • Redactie
  • 03-05-2015
  • Nieuws
Kerstmarkt op de tocht (ingezonden brief)

Al bijna 20 jaar wordt de Vlaardingse Kerstmarkt rond de Grote Kerk georganiseerd door de bewonersvereniging in samenwerking met de Gemeente Vlaardingen. Naast een groot aantal kramen met aankleding en entertainment is dit ook het traditionele moment om de kerstboom op de Markt voor het Stadhuis te ontsteken. De Gemeente Vlaardingen ondersteunt vanaf de beginperiode dit evenement met een beperkt budget. De overige benodigde inkomsten werden door de vereniging middels sponsoring en inkomsten uit de Weinstube verzameld. In de loop der jaren is de Kerstmarkt een begrip in Vlaardingen geworden.

Met ingang van 2015 heeft de Gemeente Vlaardingen het verstrekken van subsidies overgedragen aan de Vlaardingse Cultuur Stichting. Ondanks meerdere verzoeken wilde deze stichting niet tijdig  uitsluitsel geven of de benodigde bijdrage zou worden verstrekt. Pas op 1 augustus wil de stichting uitsluitsel geven. Voor het organiseren van de Kerstmarkt dienen tijdig verplichtingen te worden aangegaan met kraamhouders, koren, sponsors en dergelijke. Door het ontbreken van voldoende voorbereidingstijd  heeft onze vereniging van bewoners rond de historische markt moeten besluiten om de kerstmarkt dit jaar niet te organiseren wegens het uitblijven van ondersteuning vanuit de Gemeente Vlaardingen.

De Vereniging Historische Markt Vlaardingen bestaat uit bewoners rond de Markt en de Grote Kerk in Vlaardingen. Zij willen het historisch karakter van het gebied bewaren en de bewoners van Vlaardingen betrekken bij dit unieke stukje van onze stad. Naast de Kerstmarkt wordt ook de Lentemarkt jaarlijks door de vereniging georganiseerd. Ook wordt assistentie verleend bij evenementen als de Beiaardweken.

Vereniging Historische Markt Vlaardingen