Kerstinstuif en Kerstdiner Cultuurwerkplaats

22-12-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Kerstmarkt hier, Glazen Huis daar... gezelligheid troef! De kersverse Cultuurwerkplaats doet ook een duit in het zakje met een Kerstinstuif op 23 december en een Kerstdiner op Eerste Kerstdag, 25 december.
Kerstinstuif

Groot en klein zijn welkom op 23 december op de Kerstinstuif tussen 17.00 en 20.00 uur. Er is live muziek van Margje Ottevanger en er zijn lekkere drankjes en hapjes. Voor de kinderen is er een knotsgek kerstverhaal, een knutselhoekje en een kleurplaat. Ook loopt The Magic Brian rond, die je laat kennismaken met de wereld van de magie.

De instuif is bedoeld voor alle Vlaardingers, maar de Cultuurwerkplaats wil op deze manier graag nader kennis maken met bewoners van de Vettenoordse polder.


Kerst-niet alleen-diner

Op Eerste Kerstdag hoeven de bewoners van de Vettenoordse polder (VOP) niet alleen thuis te zitten. De Cultuurwerkplaats nodigt mensen uit de wijk uit om van 17 tot 20 uur gezellig een hapje te komen eten.

Look J. Boden en Mirjam Poolster liepen al lange tijd rond met het idee om een diner te organiseren op de Eerste Kerstdag. "Wat ons opviel, was dat heel veel kerstdiners een paar dagen of zelfs een week vóór de Kerst worden georganiseerd. Dat is natuurlijk geweldig, maar dat riep bij ons de vraag op: 'En wat doen mensen dan met de Kerst zelf?'"

Het Met-Kerst-niet-alleen-diner! wordt georganiseerd voor VOP-bewoners die niet alleen willen zitten met Kerst. "Het is nadrukkelijk niet bedoeld om mensen als 'zielig' te bestempelen," zeggen Boden en Poolster. "Iedereen uit de wijk is welkom. Het kan een alleenstaande persoon zijn, maar soms zit je ook weleens met zijn tweetjes een beetje tegen de televisie aan te mokken. Dan kun je misschien maar beter gezellig onder de mensen zijn."

Samen met een vriendenteam en deelnemers van de Cultuurwerkplaats heten ze de VOPpers een warm welkom. "We maken wat lekkers klaar, en dat eten we samen op. Muziekje erbij, mooie verhalen van vroeger en nu... dat komt helemaal goed. Het eten kost niks, alleen voor een wijntje of een biertje vragen we een kleine vergoeding. Gezellig toch?"

Het Met-Kerst-niet-alleen-diner! wordt mede mogelijk gemaakt door de Stadsgehoorzaal, Marcia Jansen, Ronald Huiskens, Lucas Cooking, PvdA Vlaardingen, Vakmanstad Rotterdam en het vriendenteam van de Cultuurwerkplaats.

De Cultuurwerkplaats bevindt zich aan de Vetteoordskade 12 in de voormalige gymzaal.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date