Kerstboom weggehaald vanwege vandalisme

26-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Er was sprake van een dreiging van vandalisme. Dat was de reden dat op Tweede Kerstdag de kerstboom bij het Stadhuis aan de Markt werd weggehaald. Eerder dan verwacht en de Fractie Boers stelde er onlangs vragen over aan het college. Vandaag kwamen de antwoorden.

Daarin geeft het college een advies van de politie als hoofdreden om de boom al op 26 december weg te halen. Het afschaffen van de ‘vreugdevuren’  leidde sowieso al tot veel spanningen en er waren dreigingen dat er nog wat stond te gebeuren. Het wordt door het college niet met name genoemd, maar het in brand steken van de boom op de Markt leek voor de hand te liggen, en zou zeker leiden tot onveilige situaties. Een aanwezige camera was daarbij geen garantie voor ongewenste incidenten. aldus het college.

De kosten voor het weghalen en afvoeren van de boom bedroegen € 1930, maar wat de totale veiligheidsmaatregelen rond Kerst en Oud & Nieuw kostten zal pas bij de jaarrekening duidelijk worden. Ook of dat ‘opweegt tegen het verbieden van de vreugdevuren’, iets wat de fractie Boers ook nog wilde weten.Gerelateerd