Kerkdienst meemaken? Reserveer je plekje!

05-07-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Frits Nolet

VLAARDINGEN – Om naar concerten of festivals te gaan bestel je kaarten en reserveer je een plek. Dat zoiets ook nodig werd voor een kerkdienst kon een half jaar geleden niemand vermoeden. Tegenwoordig is het, vanwege de coronamaatregelen, echter noodzakelijk.

Voor de katholieke kerkgangers in de regio ging op zondag 4 juli om 9u30 de katholieke Lucaskerk op de Hoogstraat weer open voor een viering met parochianen. Tot nu toe waren de vieringen van de Goede Herder parochie in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis alleen zonder ‘publiek’ op het betreffende YouTube kanaal  van de parochie te zien.

Om 9:15 uur ging de oude kerkdeur open en werden zo'n 20 mensen door leden van de pastoraatsgroep verwelkomd met een flesje desinfectie voor de handen en instructies hoe de kerk in te gaan. In de kerk waren de stoelen volgens RIVM richtlijnen op ruime afstand van elkaar opgesteld. De viering was ingetogen en stemmig, voorgegaan door pastor Charles Duynstee. Vanwege de richtlijnen mocht er nog geen koor zingen, maar solo sopraan Karin Vastbinder van het Willibrordkoor kon met haar prachtige zuivere stem de gehele kerkzaal vullen.

Ook in de Pax Christikerk in de Holy werd om 11.00 uur door Pastor Duynstee een viering voorgegaan. Volgende week zondag 12 juli zijn er in beide kerken weer vieringen. Deze kunnen alleen bijgewoond worden na reservering.
• Voor de Pax Christikerk kunt u per e-mail reserveren via reserveringpax@goedeherderparochie.nl, of telefonisch op donderdag van 10.00-15.00 uur via 06-2724 5055.
• Voor de H. Lucaskerk kunt u per e-mail reserveren via reserveringlucas@goedeherderparochie.nl, of telefonisch op donderdag van 10.00-15.00 uur via 06-2724 5217.


In de kleinere Lucaskerk kunnen maar 40 parochianen de mis bijwonen, dus wees snel met de reservering!


Gerelateerd