Kent u iemand die een lintje verdient?

29-03-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Veel mensen zetten zich belangeloos in voor een betere samenleving door het doen van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Zonder de inzet van vrijwilligers zouden veel verenigingen, instellingen en organisaties misschien niet kunnen overleven. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? Dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Aanvragen voor de lintjesregen van 2022 kunnen tot uiterlijk 1 juli 2021 worden ingediend.

Degene voor wie u een lintje aanvraagt, moet nog wel steeds actief zijn als vrijwilliger of nog niet zo lang geleden zijn gestopt. Ook mensen die in hun werk uitzonderlijke prestaties leveren, kunnen worden onderscheiden. Die prestaties moeten dan veel verder gaan dan normaal van iemand in zijn of haar functie kan worden verwacht.

Een aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding kunt u indienen bij de gemeente waar de persoon woont. 

Lange procedure


De meeste uitreikingen gebeuren tijdens de ‘Algemene Gelegenheid’, ofwel de ‘lintjesregen’. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. Het traject van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen van 2022 uiterlijk 1 juli 2021 al worden ingediend bij de gemeente Vlaardingen. 

Meer informatie


Wilt u iemand voordragen of wilt u meer weten over de criteria en/of het indienen van een aanvraag? Neem dan contact op met het kabinet van onze gemeente via (010) 248 4000 of per e-mail. Meer informatie over de lintjesregen vindt u op deze website bij ‘Koninklijke onderscheidingen’ of kijk op www.lintjes.nl Gerelateerd