Categorieën

Service

Kan het net of net niet ?

Kan het net of net niet ?
Winkelen

Kan het net of net niet ?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 31-07-2015
  • Winkelen
Kan het net of net niet ?
VLAARDINGEN – Het kost wat, maar dan heb je ook wat: de herinrichting van het Veerplein ter hoogte van V&D. Er wordt onder meer opnieuw bestraat en ook het ‘straatmeubilair’ wordt aangepast zodat het winkelgebied één aangezicht vertoont. Met die herinrichting lijkt nu iets niet helemaal goed te gaan.

Bij het opnieuw bestraten zijn de lantaarnpalen ook wat verplaatst; ze staan bijna loodrecht in lijn met de poller die naar beneden is, of gaat, als vrachtwagens de erachter gelegen winkels als Blokker komen bevoorraden. Wie de situatie ter plekke bekijkt, ziet dat het wel erg lastig wordt voor dat vrachtverkeer om richting het viaduct en verder het Veerplein op te rijden: er moet een slingerbeweging worden gemaakt.

Wij twijfelden of dat voor al dat verkeer dat komt bevoorraden, en de vrachtwagens van de markt op woensdag en zaterdag, wel te nemen is. De gemeente denkt van wel. Een woordvoerder verklaarde dat er zogeheten ‘curve-berekeningen’ gemaakt zijn. Hieruit zou blijken dat vrachtwagens tot veertien meter de 'bocht' kunnen maken. De praktijk is echter vaak wat weerbarstiger dan de theorie. Misschien kan het net… of net niet !