Categorieën

Service

Julia en Noah meest gewild in onze contreien

Julia en Noah meest gewild in onze contreien
Nieuws

Julia en Noah meest gewild in onze contreien

  • Redactie
  • 07-01-2021
  • Nieuws
Julia en Noah meest gewild in onze contreien
VLAARDINGEN - Julia en Noah zijn de populairste kindernamen in Zuid-Holland. In de top-10 van meisjesnamen volgen op Julia de namen Sara en Emma. Die laatste naam is gekeken over heel Nederland de meest gegeven meisjesnaam in 2020. Onder de jongens werd de provincie na Noah afgelopen jaar vooral kinderen rijker met de namen James en Liam. Noah is met 825 nieuwe naamdragers ook in heel Nederland de meest gewilde jongensnaam.

In de Zuid-Hollandse top-10 van de meisjes verder in volgorde Mila, Zoë, Nora, Olivia, Tess, Yara en Sophie. In heel Nederland komen vooral dezelfde namen voor, maar in een andere volgorde: na Emma als meest gewilde meisjesnaam (685 keer gegeven) volgen Julia en Mila op twee (665 keer), Tess (660 keer) en Sophie (647 keer). Zoë is vijfde, Sara zesde en Nora zevende. Olivia haalt in Nederland de top-10 niet.

Onder de jongensnamen zijn na de top-3 in Zuid-Holland in volgorde Adam, Lucas, Finn, Levi, Luuk, Mason en Benjamin het populairst.

Opmerkelijk is dat de naam Sem in Zuid-Holland de top-10 niet haalt, maar in Nederland de op een na populairste naam (645 keer gegeven) is. Daarna volgen Liam en Lucas (617 keer gegeven), Daan (614 keer, ook niet heel populair in Zuid-Holland), Finn en Levi. James, nummer 2 in Zuid-Holland, staat in Nederland op plekje 9; nummer 4 in de provincie, Adam haalt in Nederland de top-10 niet. In plaats van Mason in Zuid-Holland wordt in Nederland de naam Mees vaker gegeven.

De naam Sam is ook zeer gewild: Nederland kreeg er in 2020 638 nieuwe Sam's bij. Daarvan waren er 538 een meisje, maar ook honderd een jongen. Andere namen die gegeven worden aan jongens en meisjes zijn Isa (304 jongens en 25 meisjes), Charlie (180 jongens en 98 meisjes) en Quinn (41 jongens en 217 meisjes).