Categorieën

Service

Jubilarissen brandweer onderscheiden

Jubilarissen brandweer onderscheiden
Nieuws

Jubilarissen brandweer onderscheiden

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 26-11-2015
  • Nieuws
Jubilarissen brandweer onderscheiden

VLAARDINGEN – In de brandweerkazerne op Hoogstad reikte burgemeester Bert Blase gisteren tijdens de jaarlijkse jubileumavond van de Brandweer Vlaardingen een aantal brandweerlintjes uit. De lintjes werden uitgereikt aan brandweerlieden die hun jubileum vieren.

Marco Konings ontving de NBVR-medaille (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) voor zijn 12,5 jarig dienstverband. Benjamin Stolk, Rob Jansen en Fred Soumokil ontvingen de vrijwilligersmedaille voor de 15 jaar dat ze nu bij de vrijwillige brandweer zijn. Dat dit eigenlijk nog ‘broekies’ zijn bewezen brandweerlieden Peter Visser en Arnold Corstanje die er al 30 jaar op hebben zitten en nog niet van plan zijn af te zwaaien. Ook zij ontvingen de vrijwilligersmedaille en daarnaast de NVBR-medaille.

Het hele korps werd vooraf toegesproken door Bas van Toor, die aanwezig was met zijn vrouw Coby. Van Toor had zelf  op 13 augustus 2014  te maken gehad met brand in zijn huis. Hij bedankte het korps voor het kordate optreden, voor hun inzet voor de samenleving in het algemeen en overhandigde ook nog enige meegebrachte cadeaus.

Burgemeester Blase mocht de speeches voorlezen met anekdotes over de jubilarissen en verontschuldigde zich hier tevoren voor: ,,Ik neem nu al afstand van de woorden die ik uit ga spreken’’, aldus Blase, die desondanks zelf nog wat extra's toevoegde aan de verhalen. Zo vertelde hij dat collega’s uit de Veiligheidsregio Rijnmond (VRR) min of meer jaloers waren op Vlaardingen; ,,Jullie hebben de beste branden’’, zo deed Blase verslag. ,,Ik heb daarop gezegd dat we ook het beste korps hebben’’.

In de loop van de avond vonden ook nog enkele bevorderingen plaats, waarna er afgesloten werd met een hapje en een drankje, in een ontspannen sfeer waarbij vooral de teamgeest bij het korps goed voelbaar was.