Categorieën

Service

Jozefmavo: Sportveld of slagveld?

Jozefmavo: Sportveld of slagveld?
Politiek

Jozefmavo: Sportveld of slagveld?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 20-03-2015
  • Politiek
Jozefmavo: Sportveld of slagveld?

Deze grote jongen gooit maandag het sportveld van de Jozefmavo open.

VLAARDINGEN – Over enige tijd zal op de sportvelden achter de St.-Jozefmavo Parc Drieën-Huysen worden gebouwd: een nieuw zorgcentrum en twee woongebouwen met elk veertig sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie. De school is inmiddels druk bezig met het regelen van (een deel van) de sportlessen elders voor het komende schooljaar. Tot aan de zomer echter kunnen ze volgens een toezegging van de gemeente Vlaardingen gebruik blijven maken van de velden bij school. Genoeg tijd om aan nieuwe lesroosters te werken denk je? Nee dus, want vandaag reed tot verbazing van de medewerkers van de school ineens een enorme graafmachine de velden op. Wat daarvan de bedoeling was? Als er ergens in Vlaardingen gebouwd gaat worden, wordt er eerst archeologisch onderzoek verricht. En daarvoor moet er het nodige aan grond verzet worden, dus maandag wordt een deel van het veld opengelegd. Geen mogelijkheid meer om daar te gaan sporten voor de circa 900 leerlingen van de Jozefmavo! Foutje, bedankt?

Afspraak is niet goed gecommuniceerd

We besloten eens te informeren bij de gemeente of en wat er misschien niet helemaal goed was gegaan. Het werd uitgezocht en een woordvoerder kwam met de volgende boodschap: ,,Met het doorgeven van de afspraak dat de sportvelden tot de zomer gebruikt mochten worden is het niet helemaal goed gegaan. Aanstaande maandag gaan we met de Jozefmavo om tafel zitten om te kijken naar een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. Ik denk dat de graafwerkzaamheden maandag echter wel door zullen gaan.’’

Protest?

Wij hebben al visioenen van leerlingen, die met of zonder hun ouders aanstaande maandag uit protest zullen optrekken naar de sportvelden. Vastgeketend aan de graafmachine zullen ze onverzettelijk protesteren tegen de bezetting van 'hun' veld. Vlaardingen24 is er dan natuurlijk bij, met camera om het allemaal vast te leggen. Misschien komen de partijen er voor die tijd echter wel uit met elkaar. De lesroostermakers wensen we in ieder geval veel sterkte!