Jonge held zet zich in voor lotgenootjes !

01-05-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Antonie is 11 jaar en toen hij bijna 6 was kregen zijn ouders het verschrikkelijke nieuws dat hij de spierziekte Duchenne heeft. De ziekte van Duchenne is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de afwezigheid van een bepaald eiwit in de spiercel. Hierdoor functioneren de spieren niet zoals het zou moeten en is er sprake van een verminderde spierkracht. Door deze spierzwakte kunnen deze kinderen moeilijk rechtkomen uit liggende of zittende houding.

,,Vanaf dat moment stort je wereld in’’, vertelt Antonie’s moeder Patricia Straver. ,,Antonie ging aan de prednison, er moest een rolstoel komen je komt in de medische molen bij het Sophia Kinderziekenhuis en in het revalidatiecentrum. Het was ook noodzakelijk dat we verhuisden van de Westwijk naar een aangepaste woning in Holy, waar we nu nog wonen. Je moet ondanks deze moeilijke tijd verder met je leven en kort geleden heb ik ons opgegeven voor een ‘Spieren voor Spierendag’. Al snel werd ik gebeld of Antonie ook Ambassadeur wilde worden voor deze organisatie Spieren voor Spieren. Natuurlijk mocht dat en Antonie wilde dat zelf ook graag. Hij is enthousiast en ook een echte doorzetter ondanks zijn ziekte, en nu gaat hij op 13 juni ook nog eens meedoen aan de Spierathlon: Dit is een 1/8 Triathlon die Antonie gaat afleggen met Robin, Maud en Gisela van het bedrijf Genzyme, een bedrijf dat zich richt op onder meer de ontwikkeling van medicijnen tegen dit soort en andere ziekten. Ondanks dat Antonie nu rolstoel gebonden is gaan ze samen 500 meter zwemmen 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het doel daarbij is om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekten’’.

Moedig Team Antonie aan door een streef bedrag te halen van 1000 Euro. Doneren kan via deze link. Iedere euro is er één !

Spieren voor Spieren

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wij vinden dat ieder kind spierballen verdient. Wij geloven dat we samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte én hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden. Onze missie is om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit helpen. Bovenstaande realiseren we door middel van sportieve fondsenwerving waarin sportieve acties en evenementen de hoofdrol spelen en waarin langdurige relaties worden aan gegaan met sportieve partners. Hierbij worden we ondersteund door onze sportambassadeurs.Gerelateerd