John de Wolf coacht werkzoekenden

24-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 1 maart ondertekenen Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts MVS en Cees van Toor, directeur van Fitline Healthclubs de overeenkomst “Fit Naar Werk”. De komende maanden gaan 52 werkzoekenden sporten om weer helemaal fit te worden voor een baan. Zij worden daarbij getraind en gecoacht door niemand minder dan John de Wolf, voormalig profvoetballer en international. Hij is een geboren en getogen Schiedammer en staat te popelen om mensen te ondersteunen in een fit en gezond leven waardoor ze weer actief aan het werk kunnen.

De ervaring leert dat mensen die langere tijd uit het werkproces zijn wel wat steun kunnen gebruiken bij het zoeken naar een baan. Daarom bieden Stroomopwaarts en Fitline hen een gecombineerd programma van sporten en mentale ondersteuning (empowerment). Ook worden deelnemers aan het programma door Fitline voorgesteld aan werkgevers uit hun netwerk. Daarnaast bemiddelt Fitline voor een aantal deelnemers een proefplaatsing van twee maanden bij deze werkgevers.

Het intensieve programma vraagt om gemotiveerde deelnemers, die een bepaalde basisconditie hebben. Stroomopwaarts helpt uitkeringsgerechtigden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met het vinden van een baan, heeft geregeld contact met kansrijke kandidaten en nodigt deze voor het sportprogramma uit.

Stroomopwaarts MVS

In het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS bundelen de afdelingen werk en inkomen en de werkleerbedrijven van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hun krachten, ervaring en kennis. Eigen kracht en deelname aan de samenleving staat voorop bij de hulp aan inwoners, die (tijdelijk) niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Stroomopwaarts helpt mensen hun weg te vinden naar werk. En, wie dat nodig heeft, wordt door Stroomopwaarts gesteund met inkomen en zorg. Ondernemers kunnen bij Stroomopwaarts terecht om handen en voeten te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date