Jezelf zijn in Vlaardingen Regenboogstad

11-10-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In het hele land kun je vandaag regenboogvlaggen zien wapperen, want het is internationale Coming Out Day. Op Coming Out Day, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBTI+) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Dit wordt ook ‘uit de kast komen’ genoemd oftewel de coming-out. Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten. Nederland doet sinds 2009 mee aan Coming Out Day.

Jezelf zijn en houden van wie je wil: belangrijk, maar nog niet altijd vanzelfsprekend. Aansluitend bij waar Coming Out Day voor staat werd in 2019 het traject Vlaardingen Regenboogstad opgestart. Het gemeentelijke traject leunt op de pijlers ontmoeting, kennisdeling, informatie en ondersteuning en staat zo pal voor sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van alle genders en geaardheden.

In 2020 volgde een ontwerpwedstrijd voor een logo voor Vlaardingen Regenboogstad. Op zaterdag 5 september werd het winnende logo onthuld tijdens een bescheiden ceremonie op het Stadsstrand. Verslaggever Britt Planken vroeg daarbij aan verschillende aanwezigen wat Vlaardingen Regenboogstad voor hen betekende.Gerelateerd