Jeugdstad Vlaardingen gaat in 2020 niet door

22-09-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Jeugdstad, het evenement in de kerstvakantie voor kinderen in Vlaardingen van groep 2 tot en met 8 van de basisschool, gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft dit besluit moeten nemen, door alle onzekerheden rondom de COVID-19 epidemie. Alle voors en tegens zijn in de afgelopen weken besproken en de risico’s zijn in kaart gebracht. Omdat het bestuur op dit moment al verplichtingen zou moeten aangaan en de risico’s onduidelijk en te groot zijn, is een afgelasting voor dit jaar de enige, verstandige beslissing.

Het bestuur erkent dat de risico’s lastig in te schatten zijn. Maar mocht Jeugdstad Vlaardingen uiteindelijk niet kunnen doorgaan, dan zou het bestuur de eventuele financiële gevolgen niet kunnen dragen, met alle consequenties voor de organisatie van Jeugdstad in komende jaren. Ook voelt het bestuur de verantwoordelijkheid voor alle medewerkers en maatschappelijke stagiairs die nodig zijn om Jeugdstad mogelijk te maken.

Weloverwogen beslissing
Uiteindelijk leidde dit tot een weloverwogen beslissing om de komende editie van Jeugdstad niet te laten doorgaan. Het is voor het eerst in 47 jaar dat een editie van Jeugdstad niet plaatsvindt. Wel bekijkt het bestuur op dit moment of zij via online activiteiten, of kleinschalig in de wijken, in contact kan blijven met de doelgroep en vaste bezoekers van Jeugdstad. Jeugdstad Vlaardingen is al tientallen jaren een hoog gewaardeerd event waar basisschoolkinderen in de kerstvakantie terecht kunnen voor veel verschillende, ontspannende en educatieve activiteiten. De kinderen worden geëntertaind en komen op een speelse wijze met elkaar in contact.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date