Informatiemarkt over Oeverbos en Krabbeplas

14-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Benieuwd naar de projecten waarmee de komende jaren het Oeverbos, de Krabbeplas en het groengebied er omheen een flinke opknapbeurt krijgen? Op woensdag 16 november is van 16.00 uur tot 20.00 uur een inloop informatiemarkt in het Deltahotel waar bezoekers meegenomen worden op ontdekkingstocht door dit veranderende landschap.

Tijdens de informatiemarkt maken bezoekers kennis met een groot aantal plannen:  betere verbindingen in het gebied, een heringericht Oeverbos, schoon zwemwater in de Krabbeplas, meer ruimte voor initiatieven van ondernemers en meer. Bij verschillende deelprojecten is er ook nog gelegenheid om mee te denken en met nieuwe en misschien wel verrassende ideeën te komen.

De projecten die op de informatiemarkt gepresenteerd worden vallen onder het kwaliteitsprogramma dat heel veel betrokken partijen samen gemaakt hebben. Met de plannen voor de Blankenburgverbinding is er van uit het Rijk geld beschikbaar gekomen om te investeren in het omliggende gebied in Vlaardingen en Rozenburg. De gemeenten hebben samen met het Hoogheemraadschap van Delfland (HHD) en het Recreatieschap Midden-Delfland, met hulp van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)  - en in overleg met heel veel betrokkenen - een samenhangend plan weten te maken. Met alle projecten bij elkaar wordt dit groene stuk van Vlaardingen een gebied dat nog beter past bij de stad, bij het landschap, bij de historie en vooral ook bij de bezoekers.

Meer weten? Kom langs op woensdag 16 november. Rijkswaterstaat is aanwezig om ook vragen over de Blankenburgverbinding te beantwoorden. Geïnteresseerden zijn welkom om de informatiemarkt te bezoeken tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het Deltahotel aan de Maasboulevard.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date