Infinitus Sit Voluptatem is geboren

13-07-2014 Nieuws Redactie

VLAARDNGEN - Tweeëntachtig jaar na de oprichting van de Willem de Zwijgergroep is deze groep op zaterdag 12 juli 2014 feestelijk uitgebreid met een nieuw onderdeel voor de Plusscouts voor leden vanaf 23 jaar.

De Plusscouts hebben het onderdeel de naam ‘Infitus sit Voluptatem’ gegeven, wat staat voor 'oneindig veel plezier' en dit wordt gesymboliseerd door Lemniscaat, wat een teken is voor oneindigheid. De leden zullen eigen opkomsten hebben en zij zullen zich veel gaan inzetten voor anderen. De eerste actie is de ondersteuning van leiding bij het aanstaande zomerkamp van de welpen.

Deze  geboorte is niet gevierd met beschuit met muisjes, maar wel met een echte 'Lemniscaattaart'. Helaas was de taart zelf wel eindig, want hij werd aangevallen door alle leden, bestuur en genodigden, die er met oneindig veel plezier van hebben genoten.

Met dit nieuwe onderdeel biedt de Willem de Zwijgergroep nu onderdak aan alle leeftijdsgroepen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er de Bevers en daarna kunnen zij doorgroeien naar ‘Welpen’, Scouts, Explorers, Roverscouts en Plusscouts.

Op de website van de Willem de Zwijgergroep staat meer informatie en hier kan men zich als nieuw lid aanmelden. Deze groep heeft geen wachtlijsten, zodat nieuwe leden gelijk langs kunnen komen om te ervaren wat scouting in Vlaardingen betekent.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date