Indrukwekkende reportage over hospice

03-06-2014 Nieuws Redactie

De Binnentuin van het hospice.

VLAARDINGEN - Mede in het kader van het eenjarig bestaan van hospice De Margriet aan de Prinses Margrietlaan te Vlaardingen is door Omroep Vlaardingen een prachtig persoonlijk document gemaakt over dit bijzondere project. Hospice De Margriet biedt een plaats aan mensen om op een persoonlijke en waardige manier afscheid te nemen van hun dierbaren en het leven. 

Het hospice is bedoeld voor inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het bijna-thuis-huis herbergt maximaal vijf bedden voor bewoners en daarnaast slaapgelegenheid voor familieleden die ook ’s nachts in de buurt willen blijven. 

Programmamakers Ruud Ham en Erik de Wit zijn hier de afgelopen maanden vele uren mee bezig geweest. ,,Een spannend project'', aldus Ruud Ham. ,,Belangrijk waren goede afspraken waardoor je de integriteit waarborgt. Het was geweldig om te merken hoe je in korte tijd een band met mensen opbouwt in een heel bijzondere fase van hun leven.'' Binnen de hospice werd alle medewerking verleend en zowel bewoners als vrijwilligers waren volop bereid aan de reportage mee te werken. 

De reportage geeft een goed beeld van het gebouw, de vrijwilligers en haar bewoners. De film zal door De Margriet, als presentatie van hun activiteiten op het gebied van de palliatieve zorg, als voorlichtingsmateriaal ingezet worden. 

,,Voor ons was dit erg mooi en dankbaar om te doen'', beschrijft Erik de Wit die het filmwerk heeft verzorgd. ,,We zijn tevreden over het resultaat dat veel voldoening heeft gegeven...'' De reportage is vanaf  woensdag 4 juni te zien bij omroep Vlaardingen.


Gerelateerd