In actie voor zieke Noah

09-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Kerstpakketten voor Vlaardingers die het moeilijk hebben, een  kluswoning voor dakloze jongeren opknappen en meer; in Vlaardingen willen we nog weleens zeuren, maar we laten nog vaker ook ons hart spreken en komen in actie. Dat doet Melanie Stoffels-Tempelaar ook, en we delen hierbij het verhaal van Noah en zijn familie, waarbij Melanie betrokken is:

Zie je dit ontzettend lieve gezichtje? Dit is Noah. Noah is 5 jaar oud en vecht nu al voor zijn leven. Afgelopen oktober 2019 is bij Noah acute lymfatische leukemie geconstateerd en sindsdien staat zijn leven en dat van zijn ouders compleet in het teken van ziekenhuizen, behandelingen, chemo's, medicijnen, aansterken, verzorgen en verdriet. Zo'n lief, klein, onschuldig jongetje hoort op school te zitten, te spelen met zijn vriendjes, hij hoort te lachen en boos met zijn voeten te stampen als hij geen snoepje mag. Maar hij hoort niet ziek te zijn!

Zijn ouders, Suzanne en Arie-Jan en zijn 10 maanden oude broertje Mika hebben het zwaar. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Omdat ze op dit moment 4 hoog wonen zonder lift in een woning met schimmel en de woning nu absoluut schimmelvrij moet zijn, zijn zij genoodzaakt te verhuizen naar een schimmelvrij, grondgebonden woning. Ze hebben inmiddels deze week de sleutel gekregen van een woning in Vlaardingen. De ziekte van Noah hakt er financieel gezien behoorlijk in en de kleine buffer die zij opgebouwd hadden, is inmiddels opgegaan aan allerlei extra kosten die niet vergoed worden, maar wel noodzakelijk zijn om Noah de juiste zorg te kunnen bieden. Met de min of meer verplichte verhuizing, komen er ook weer kosten op ze af, want het huis moet helemaal klaar zijn voordat Noah er mag wonen. Dat betekent dat er geverfd en behangen moet zijn en er overal in de woning een geschikte vloer moet liggen. Al deze kosten kunnen zij op dit moment niet trekken.

Het gezin heeft zelf al de stoute schoenen aangetrokken en diverse bedrijven aangeschreven met het verzoek of zij willen sponsoren. Helaas is daar door geen van de bedrijven "positief" op gereageerd.

Ik ben een moeder van een klasgenootje van Noah en ik en mijn man zetten ons in, omdat wij ontzettend begaan zijn met dit gezin. Ze hebben het zo verschrikkelijk zwaar. Je moet je eens voorstellen hoe het moet zijn als je ineens krijgt te horen dat je kindje, je allesje ziek is en behandeld moet worden met zware kuren waar hij erg ziek van wordt. Dat je elke week meerdere nachten in het ziekenhuis zit met je kleine man, omdat het wéér niet goed gaat. Het doet mij al ontzettend pijn als ik dat hoor en wat ik zeg; ik ben maar een moeder van een klasgenootje van Noah…

Wil jij je ook inzetten voor dit gezin? Voel jij ook wat ik voel? Wil jij helpen? Doneer dan alsjeblieft iets voor dit gezin. Het hoeft niet veel te zijn, alle beetjes helpen. En kun je echt geen centje missen? Help ons dan met dit bericht verspreiden om de mensen te bereiken die Noah en zijn gezin het iets makkelijker kunnen maken in deze heftige, zware tijd.

Wil je helpen? dan zijn wij je ontzettend dankbaar. En ook namens het gezin, namens Noah, Mika, Suzanne en Arie-Jan; dank je wel.

Doneren kun je via DEZE LINK!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date