In actie voor terugkeer Stadskraan

07-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Zien we de stadskraan ooit nog terug op de kade bij Museum Vlaardingen? Een goede vraag. Na in 2013 te zijn "ontmanteld voor onderhoudswerkzaamheden" heerst er nu al vier jaar totale stilte.


De kraan spreekt

"Ik ben gemaakt voor een slordige 800.000 gulden, daarna heb ik slechts zeventien jaar mijn pracht en kracht kunnen laten zien aan de wereld. Heeft er niemand bedacht dat ik ook onderhouden zou moeten worden of was dat te duur. Is er nou niemand die me wil redden, is er echt geen budgetje hier of daar wat me beter kan maken. Ik lig nu op een smerige, harde betonnen vloer in oude loods waar de wind me zo beroerd doet voelen. Mijn enige voet is vochtig en soms bevroren. De gaten vallen er in. Mijn conditie is er in die vier jaar dat ik hier lig niet op vooruit gegaan. Ik kan wel janken. Wat is mijn toekomst, kan ik ooit nog staan, wordt ik nog wel beter. Of sterf ik een stille dood. Wie zegt er iets, wie doet er iets. Ooit waren jullie zo trots op me en nu hebben jullie me vergeten, snik".

Op diverse internetfora en in het bijzonder de website www.vlaardingeninbeeld.nl  is er een actie gestart. Hierbij kun je een petitie tekenen voor de terugkeer van de Stadskraan. De handtekeningen zullen aangeboden worden aan het college van B&W met de vraag om voortvarend actie te ondernemen voor terugkeer van de Stadskraan. Meer informatie en de mogelijkheid om de petitie te tekenen vind je hier!

Gerelateerd