Huur te duur?

21-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op woensdag 25 maart organiseert de SP een bijeenkomst voor bewoners van de Westwijk die een woning huren. Landelijk is de partij al eerder een actie gestart onder het motto ‘Huur te Duur’  en nu wordt deze ook in Vlaardingen ‘doorgepakt’. Gemeenteraadslid Frank Hoogervorst van de SP: ,,In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen. Dit is één van de gevolgen van het kabinetsbeleid. De regering heeft de woningcorporaties met een ‘verhuurdersheffing’ van € 1,7 miljard gedwongen om de Rijkskas aan te vullen. Zo moeten Waterweg Wonen en Samenwerking samen € 7,8 miljoen huurderbelasting betalen. Alle woningcorporaties moeten ook meebetalen aan de vergokte miljoenen door zwendel en fraude van een aantal corporaties (denk aan Vestia).Veel woningcorporaties moeten deze gigantische rijksbezuiniging haast wel geheel of gedeeltelijk op de huurders verhalen. Dit kan huurverhogingen van 4 tot 6.5% opleveren, en mogelijk volgend jaar nog hogere percentages.’’.

Over de situatie in Vlaardingen vertelt Frank Hoogervorst: ,,De huurprijzen lopen steeds meer huurders over de schoenen. In Vlaardingen hebben 1225 huurders al een huurachterstand opgelopen tot € 1,5 miljoen euro. Dat betekend dat al veel huishoudens mede door de hoge huren in armoede zitten of de eindjes nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen.”

De bijeenkomst van de SP vindt plaats aan de Floris de Vijfdelaan 136 (pand van het Rode Kruis).Om half acht gaat de zaal open en om acht uur wordt er gestart.Op de avond zijn zowel Waterweg Wonen als Woningstichting Samenwerking vertegenwoordigd.  De eerste avond is voor de huurders en andere geïnteresseerden in de Westwijk, daarna komen er avonden voor de andere wijken van Vlaardingen. Huurders uit andere wijken kunnen zich alvast melden bij huurteduur.vld@gmail.com

 Gerelateerd